-> Amatör Telsiz ve Afet Haberleşmesi Eğitimi

Doğal afetler, büyük çaplı terör saldırıları ve savaş gibi olağanüstü koşullarda telefon şebekesi ve buna bağlı sistemler aşırı yüklenme nedeniyle kullanılamaz hale gelmektedir. Olağanüstü koşullarda hareketli birimlerin merkez ve sabit birimlerle ve kendi aralarında yapacakları haberleşme için telsiz haberleşmesi tek seçenektir.

Amatör telsiz ve afet haberleşmesi alanında kendimizi geliştirmek ve her yıl iki defa yapılan amatör telsiz ehliyeti sınavına hazırlanmak amacıyla bu eğitimi düzenlemekteyiz.

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Bekir Kemal Ataman tarafından verilen eğitimin sonunda isteyen katılımcılar amatör telsiz ehliyeti sınavına girerek ehliyetlerini alabilmektedir.

Bu sayfa Sivil Savunma Kulübü tarafından en son 21.10.2022 11:12:43 tarihinde güncellenmiştir.