Amatör Telsizcilik Eğitimi

Amatör Telsizciler elektronik ve yüksek frekans alanında kendi yarattıkları imkanlarla dünya çapında haberleşme yaparlar. Amatörlerin araştırmaları sonucunda Ortaya çıkmış birçok teknoloji, bugün günlük hayatımızda kullanılmaktadır. Gerçekten de tarih içerisinde elektronik ve haberleşme alanında birçok yeni tekniği bulan ve ilk olarak kullananlar radyo amatörleridir. Bu gerçeği radyo amatörlerinin araştırmacı ruhunda bulabiliriz. Çünkü Amatör Telsizcilik gibi sonsuz boyutlara sahip bir hobide, kişi kendini devamlı olarak yenileme çabası içerisindedir. Asla elindeki ile yetinmez. Elindekini daha da geliştirip mükemmel hale sokmak ister. Etkinliğimizin amacı Amatör Telsizciliğin daha çok kişiye ulaşması ve bu konu hakkında bilgilenmesidir. Etkinliğin hedef kitlesi Marmara Üniversitesi öğrencileridir. Unutulmamalıdır ki ilk uyduyu tasarlayan ve gerçekleştirenler Amatör Telsizcilerdir.